Yetişkin Halk Dansları Topluluğu

YETİŞKİN HALK DANSLARI TOPLULUĞU (HÜYHAD)

Hacettepe Üniversitesi Yetişkin Halk Dansları Topluluğu Sayın Rektörümüz Prof. Dr. A. Murat Tuncer’in olurları ile 03.10.2013 tarihinde Rektörlüğe bağlı olarak faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. Topluluk sorumluluğuna Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Hakan Benzer Atanmış Eğitmenliğe Necati Karakuş getirilmiştir. Topluluğumuz akademik ve idari personelimiz ile gönüllülerin oluşturduğu büyük bir kadroya sahiptir.

Kurulma aşamasından sonra çalışmalarına başlayan topluluğumuz, teması tamamen kendisine ait olan “Bir Dilek Tut Anadolu” adlı bir gösterim sunmuştur. Seyircileri tarafından çok beğenilen gösterim, TRT tarafından haber olarak yayınlanmıştır. Topluluğumuz dünyanın çeşitli ülkelerinden davetler almıştır. 09 - 17 Haziran 2014’te Batum Belediyesinin davetlisi olarak Gürcistan’a giden topluluğumuz, Uluslararası Batum Halk Dansları Festivalinde 2.500 kişilik salonlarda 3 gösteri yapmıştır ve çok beğenilmiştir.

Topluluğumuz Batum bölgesi televizyonları tarafından haber konusu yapılmıştır. Ayrıca yine bu festivalde de dünyanın çeşitli ülkelerinden festival teklifleri almıştır. Kültürümüzün ve halk oyunlarımızın tanınması, öğrenilmesi ve nesilden nesile aktarılması adına çalışmalarını sürdüren topluluğumuz, hem ülke içinde hem yurt dışında Hacettepe Üniversitesini ve ülkemizi başarı ile temsil etmektedir.

Topluluğumuz bundan sonraki çalışmaları ile hem Üniversitemizin hem de toplumumuzun takdirini kazanacak faaliyetleri yürütmeyi kendisine hedef seçmiştir.

İletişim : Prof. Dr. A. Hakan Benzer - 312 297 76 00
Tekniker : Naciye Işın Aslıyüksek- 312 297 76 00 / 144