Türk Halk Müziği Korosu

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünün 11.10.2012 tarih ve 813-4662 sayılı yazısıyla kurulan “RTHM” Korosunun üyeleri; üniversitenin Akademik ve İdari Personelinden oluşmaktadır.

Koronun şefliğini yine kendi bünyesinden olan değerli müzik eğitimcisi, sanatçı Cemalettin Kalender sürdürmektedir.

“RTHM” Korosu kurulduğu andan itibaren Akademik bir yaklaşımla hazırladığı ve sunduğu “tematik konserlerle” hep ilklere imza atmıştır. Bu yaklaşımla görsel ve yazılı basınında ilgisini çekmiş yaptığı faaliyetler basında geniş yer bulmuştur, böylece üniversitelerin yapmaları gereken sanatta da öncü olma rolüne de bir parça katkıda bulunmuştur.

Konserler bir prodüksiyon olarak bütünsellik içerisinde, anlatılmak istenen temaya uygun olarak yazılı metinlerle, görsel slayt ve ışıklarla desteklenerek bir oratoryo haline getirilerek sunulmaktadır.

“96 YIL ÖNCE ANKARA’YA DOĞAN GÜNEŞ”

25 ARALIK 2015

“BAHAR TÜRKÜLERİ”

05 HAZİRAN 2015

18 MART 2015 “DUR YOLCU ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

DUR YOLCU ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

HACETTEPE Üniversitesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Tarihi Enstitüsü’nün düzenleyeceği etkinliklerle ve Rektörlük Türk Halk Müziği

Korosu’nun vereceği Çanakkale Zaferi Özel Konseriyle kutlayacak.

28 EKİM 2014 “BAYRAĞIM”

CANLI YAYINLAMIŞTIR.